Yaşam

Mengen çorbası tanımı, nasıl yapılır?

mengene çorbası Bolu yöremize özgü bir çorba tanımıdır. Bulgurla pişirilen bir çorbadır. Ezogelin çorbasına benzer.

mengene çorbası Yapılışı için öncelikle bulgur suda kaynatılır. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur ve un ilave edilir. Unun kokusu çıktıktan sonra salça ve baharatlar eklenir. Ardından soğuk su eklenir ve kaynatılır. Kaynayan suya et suyu ve pişmiş bulgur eklenir. İyice kaynatılır ve koyulaştırılır.

İşte farklı çorba tanımları denemeyi sevenler, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. mengene çorbasıyemek tarifi…

MENGENE ÇORBASI TARİFİ

5 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Mengene çorbasının tanımı için araçlar;

  • 2 kaşık tereyağı,
  • 1 soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 2 bardak soğuk su,
  • 4 su bardağı et suyu,
  • 4 yemek kaşığı bulgur,
  • Tuz

Mengen Çorbası’nın tanımı nasıldır?

Aşama 1

mengene çorbası Tarifi yapmak için öncelikle 4 yemek kaşığı bulgur bir sos tenceresine alınır. Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin. Bulgur tazeliğini kaybedip pişince ocaktan alınır ve suyu süzülür.

Adım 2

Bulgur pişerken diğer tarafta çorbaya uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve orta ateşte eritilir. Eritilmiş tereyağına 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin. Karıştırılarak rengi değişene kadar sotelenir.

Aşama 3

Kavrulan soğanlara 2 yemek kaşığı un eklenir. Kokulu olana kadar kızartın. 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1er tatlı kaşığı nane ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Adım 4

2 su bardağı soğuk su ilave edilerek kıvamı açılır. Kaynamaya başladıktan sonra 4 su bardağı et suyu ve hazırladığınız bulgur ilave edilerek tekrar kaynatılır.

Adım 5

kaynamaya başlıyor mengene çorbasıÜzerine tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

Adım 6

ocaktan mengene çorbasıServis kasesine alıp üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu