Haber

Ekrem İmamoğlu: Bu düzenbazlara, bu şikecilere, millet iradesine karşı darbe girişiminizi boşa çıkaracağımızı bir kez daha söylüyorum.

HABER: OKTAY YILDIRIM/ GAYE ŞEYMA CAN – Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) KİPTAŞ’a bağlı örnek konut projesi ‘Tuzla Aydınlık Evler’de hak sahiplerinin daireleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Yüksel Taşkın ile CHP büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı kurayla belirlendi. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, izni hazırlanan proje için Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı’nın 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda yer almamasına tepki göstererek, “Onların derdi hizmet değil. Düşerler, kalkarlar, ‘Ah bu CHP’li belediyeler, Millet İttifakı’nın belediyeleri.’Tabii bizi hizmetten alıkoymaya çalışacaklar. Tabi bundan sonra hizmet etmemizi engellemeye çalışacaklar. Buradan tekrar söylüyorum, bu düzenbazlara, bu düzenbazlara, millet iradesine karşı darbe girişiminizi boşa çıkaracağız. Coşkuları ekinlerinde kalacak” dedi.

İBB iştiraki KİPTAŞ, ‘Tuzla Aydınlık Evleri’ projesini tamamladı. Bugünkü daire belirleme kura törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yüksel Taşkın ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Hasret Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitten Böcek katıldı. . , Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yetişemediği için programa katılamadığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de rahatsızlığı nedeniyle gelemediği öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’nın da hazır bulunduğu törende konuşan İmamoğlu, projeyi teslim tarihinden önce tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“GEÇMİŞTE TOPLU KONUT KONUSUNDA ÇOK ÇOK İŞ YAPMADIĞINI GÖRÜYORUZ KİPTAŞ’LA GEÇMİŞTE İRTİBATA GEÇTİK: Şimdi sizlerle birlikte çok pahalı bir projeyi tamamlamanın zevkini ve gururunu yaşıyoruz. Nitekim KİPTAŞ’ta göreve başladığımızdan beri sosyal konut projelerini özenle yönettik. Vatandaşlarımıza önlerine bir sosyal konut projesi geldiğinde ‘KİPTAŞ gibi yap’ dedirtmek gibi bir hedef koyduk. ‘KIPTAŞ’tan Bakın’ diyebileceğimiz örnek bir çalışma ortaya koymayı kendimize amaç edindik. 3,5 yılı aşkın süredir her alanda titiz çalışmalar yürüttüğümüz için; KİPTAŞ’ın geçmişte de güzel çalışmaları var ama görüyoruz ki sosyal konut konseptiyle aslında çok fazla iş üretmiyor, bunu tersine çevirerek daha fazlasına ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak için şeffaf bir şekilde, Türkiye’nin gözleri önünde. uygulamadan dağıtıma kadar hiç bir ayrım gözetmeksizin herkes. Her anını halkıyla paylaşan bir yönetim haline geldik.

PROJE EN YÜKSEK TALEP OLDU: Türkiye’de sosyal komuta projesine oran olarak en çok talep gören projedir. Bu anlamda rekor kırdı. İki haftalık ön başvuru döneminde 321 daireli bu projeye 164 bin kişi başvurdu. Yani projenin sunduğu konut sayısından 510 kat daha fazla bir talep bu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm projelerinde olduğu gibi Tuzla Aydınlık Evler’de de bu ilgi vatandaşın menfaatlerini gözetme gerçeğidir.

EN UCUZ SOSYAL KONUT PROJESİNİ HALKA SUNUYORUZ: 13 Aralık 2020’de projenin temelini attık. Ekonomik belirsizliğin en yüksek olduğu bir dönemde, maliyetlerin hesaplanamadığı bir dönemde, hatta dövizin iki kattan fazla arttığı bir dönemde, işe başlama cesareti. Sosyal konut projeleri arasında belki de en ucuzu olan konut projesini vatandaşlarımızın beğenisine sunmayı başardık. Bu doğal anlamda ucuz sosyal konut derken kaliteden asla taviz vermediğimizin altını çizelim. Ayrıca sadece ucuz olduğunu söylemek de yeterli değil. İnsanları kandırmadan başka avantajları da vurguladık. Örneğin sabit taksitlerle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmanın örnek bir finansmanını vatandaşlarımıza sunduk. Yaptığımız bu çalışmada KİPTAŞ boşa gitmedi. Yüklenici firma kaybetmedi. Ancak sosyal konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız çok kazanç sağladı.

PROJEYİ 13 AYDA BİTİRDİK : Vakit nakittir dedik, temeli atıldıktan 13 ay sonra bu projeyi bitirip, sakinlerimizin huzuruna getirme başarısını gösterdik. Bugün bir kamu yöneticisi olmak adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak adına tüm arkadaşlarımdan bunu talep ettiğimde ve gece paylaşımlarını gördüğümde görüyorum ki başta Genel Müdür olmak üzere tüm ekip, şantiyede uyanık kalmayı ve bu işi yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bunun için grubumuza özel teşekkürler. Örneğin Silivri’deki 4. etap konutları teslim tarihinden 5 ay önce teslim ettik. Tuzla Meydan Evler’i 6 ay önce teslim ettik. Tuzla Aydınlık Konutlarını bir yıl önce teslim ediyoruz. KİPTAŞ tarihi açısından bir rekor olduğunu tekrar belirteyim. Doğal konuşmanın konusu olan vatandaşın bütçesi. Parayı vatandaştan zamanında almayı biliyorsanız zamanında, hatta daha erken teslim edebilmelisiniz.

KİPTAŞ TARAFINDAN BİTİRİLDİ BU KONUT PROJESİ, TOKİ İLE BİRLEŞTİR SONRA BAŞLADI, SEVİYESİ YÜZDE 35: TOKİ’nin 2019 yılında ’50 bin konut kampanyası’ diyerek KİPTAŞ ile eş zamanlı başlattığı konut projesi yaklaşık 100 metre uzaklıkta. ve şu anda yüzde 35 seviyesinde ve aslında iki kurumun iş yapmadaki başarısını, becerisini ve anlayışını anlatan yan yana koyduğunuz zaman ibretlik bir fotoğraf. Bugün yerlerini çizip evlerini teslim edeceğimiz evlerin sahiplerine de şunu söyleyeyim: Bugünden itibaren sizin evlerinizi de teslim etmeye başlayacaklar. Yeterli bir sonucu yönetirseniz, ister bir ev yapın, ister bin ev yapın fark etmez. O yüzden “50 bin konut yapıyorum” ya da “250 bin konut yapıyorum” seçim dönemi yatırım gibi sloganlar değil, işinizi yapınca işin nasıl başlayıp nasıl bittiğini görmek istiyorsanız. , 10 belediye başkanımızın şehirlerine gidebilirsiniz. İstanbul’daki herhangi bir projeye gidip gidebilirsiniz. görebilirsin. KİPTAŞ çalışanlarına, ekip arkadaşlarıma, yönetici arkadaşlarıma ve sahadaki tüm çalışma arkadaşlarıma, burada halkı mutlu ettikleri ve başımızı eğmedikleri için tek tek teşekkürlerimi sunuyorum.

PROJEYE EK OLARAK İSTANBUL’A BİR ANAOKULU DAHA HEDİYE EDİYORUZ: Projemiz mimari olarak özel ve örnek niteliğindedir. Çevresiyle uyumlu, çevreci bir projedir. Son derece konforlu bir yaşam alanına sahiptir. Aynı zamanda çağdaş mimarisi ile örnek bir statüye sahiptir. Etrafı duvarlarla çevrili değil, çevresi ile uyumlu, iç içe bir yaşamı ve komşuluk anlayışını destekleyen bir projedir. Biz bu projeleri üretirken arkadaşlarıma talimat verdim. Ve tabiri caizse bu ana proje ama yanında her zaman bir ikramiye olması gerektiğini söyledik. O bölgede ne ihtiyaç varsa, ne yaparsanız yapın, ben bu projenin köşesinden ne alabilirim; Kamu ismine, ısrarcı isme dikkat edeceksiniz dedim. Burada da çok şık ve keyifli bir bebek odasını daha İstanbul’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

300 GÜNDE 300 PROJE YAPACAĞIZ: Yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. İstanbul’u kreşlerle donatmaya kararlıyız. Şimdi yüz yüze gidiyoruz. Alanda yapılanlar, yapılanlar, planlananlar ve inşaatı devam edenler; Artık yüz gerçeğine yaklaşmak üzereyiz. Burası bizim için çok değerliydi. Bu projeyi bitirdik. Çok yakın bir zamanda 150 projemizi 150 günde bir kampanya olarak ‘161 noktada 190’ıncı proje’ diyerek Dudullu-Bostancı hattımızı milletimizin ayağına getirdik. 14 buçuk kilometrelik bir metro. Araçları dahil 600 milyon avroyu aşan bir maliyet. 12 milyar lirayı aşan maliyeti olan önemli bir proje, önemli bir iş. bitirmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Ama önümüzdeki çalışmalara baktığımızda bir konsept geliştirmemiz gerektiğini düşündük, arkadaşlarımla masaya oturduk ve biraz düşündük. Seçimler de geliyor, bir avuç insan bizimle uğraşmaya çalışıyor. ‘Biraz daha, biraz daha denesinler’ dedim. Biz gelelim bu işe biraz hızlı gittik bir şekilde, 190’ı yakaladık, 150 gün daha ekleyelim. ‘Gelin Mayıs ayı sonuna kadar 300 projeyi 300 günde İstanbullularla buluşturalım’ dedik. Bu kampanyanın başlangıcıdır.

SEFAKÖY-BEYLİKDÜZÜ METRO PROJEMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM PROGRAMINDA DAHİL DEĞİLDİR : Bunlar, değerli bir sistemin ve verimli bütçe yönetiminin sonuçlarıdır. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. Engellemelerin hiçbiri işe yaramaz. Dün itibariyle yeni öğreniyoruz. Örneğin vatandaşların merakla beklediği Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı Projesi hazır. Dünyanın en önemli finans kuruluşlarından biri olan Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası ile finansman konusunda iki ön protokol imzaladığımız bir projenin yatırım programına Cumhurbaşkanlığı tarafından alınmadığını gördük. Yani benzer bir sorunu dün İzmir, Mersin, Muğla, Ankara gibi birçok ilde yaşadık.

MİLLİ İTTİFAK BELEDİYELERİNDE YAPILAN HİZMETLER DEĞİLDİR: Öyle ilginç bir anlayışla hareket ediyorlar ki artık insanda haset, kıskançlık varsa; Bir insanın içine kötülük girmişse görevini yerine getirmesinin ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? Normalde imzalamalı, o listeye koymalı. Eli titriyor, imza atmıyor. Bu insanlar akıllarını kaçırmış durumda. Onların derdi hizmet değil. Onların derdi insanların hizmetle tanışması değil. Yatarlar, kalkarlar; ‘Ah bu CHP’li belediyeler, Millet İttifakı belediyeleri iş yapmaz’. Allah sana akıl versin. çok dua ettim Allah sana akıl versin. Tekrar dua ediyorum; Allah sizi ve milletimizi iftiralarınızdan, kötü niyetlerinizden ve bize hizmet etmek isteyen güzel insanlardan korusun.

AYRICA, BİZİ HİZMETTEN ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLAR: Tabi bundan sonra hizmet etmemizi engellemeye çalışacaklar. Sizi hile ve şike ile alıkoymaya çalışacaklar. Beni veya diğer belediye başkanı arkadaşlarımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı değil, milli iradeye karşı kandırmaya çalışacaklar. Bizi durdurmak için halka şike yapmaya çalışacaklar. ‘İstediğimiz soruşturmayı açarız, istediğimiz kararı alırız’ diyen bu dolandırıcılara, bu düzenbazlara ve millet iradesine karşı darbe girişiminizi boşa çıkaracağımızı bir kez daha söylüyorum. Coşkuları ekinlerinde kalacak. Çünkü siz değerli vatandaşlarımız demokrasi ve adalet için ayağa kalktıkça onların coşkusu ekinlerinde kalacaktır. Harekete geçmeye, yatırım yapmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

BİR EL İNSAN ÇIKARINA DEĞİL, MİLLET İÇİN PROJELER YAPACAĞIZ: Milletimizin yararına, milletimizin menfaatine olan projeleri bir avuç insanın değil, milletimizin menfaati için seferber etmeye ve hizmete sokmaya devam edeceğiz. Bitirdiğimiz her iş milletimizin o güçlü sesini yansıtacaktır. Bu sese kulak vermeyenlerin milletin gönlünde yeri yoktur. Bunu burada tekrar yayınlıyorum. Sınırlarını bil. Milletin sesini duymadan milletin kalbinde olamazsınız. Seni uyarıyorum; Kim milleti yok sayarsa, millet de onu yok sayar. Tarih bunu defalarca yazdı.

2023’TE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK: Esas olan Cumhuriyet 100. yılına girerken bize bunu öğretti. Yüzüncü yılımızda Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e layık olacağız. Bunu demokrasi, adalet ve hukukla taçlandıracağız. Türkiye’de herkesin insanca koşullarda, gelecek korkusu olmadan ev sahibi olduğu bir ülke yaratmak için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bize düşen, demokrasiyle birlikte yeni bir yönetim anlayışını, yeni bir ahlakı, yeni bir adalet ve hukuk düzenini hayata geçirmektir. Yani 2023 bunun yılı olacak. Türkiye bizim ortak evimiz. 85 milyon insanla ortak evimiz. Bu evin tapusu kime ait? Asla bir bireyde. Bir avuç insanda hiç değil. Bizim milletimizde, milletimizde bu konutun tapusu 85 milyon insanımızın içinde. İnşallah 2023 yılında Cumhuriyet’e olan borcumuzu hep birlikte hakkıyla ödeyeceğiz. 100. yılını hep birlikte kutluyoruz. Çok keyifli bir yıl olacak. Her şey güzel olacak diyorum. Hepimize bu projede başarılar diliyorum.”

“BÜTÜN BASKILARA VE ENGELLERE RAĞMEN BELEDİYELERİMİZ BAŞARILI OLDU”

Törende kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tüm engellere rağmen vatandaşa hizmet edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“İnsanın aynasıdır söze gerek yok. Gerçek burada, hayal orada. Belediyelerimiz her türlü baskı ve engellemeye rağmen harika işler başarıyor. Toplumumuzun her kesimine hizmet ediyor. Toplumumuzun her kesimine hizmet ediyor. çiftçi, memur, memur, dar gelirli ayrımı gözetmeksizin toplum, az önce Başkanım Ekrem’in de belirttiği gibi yatırım programı bir şekilde engellense de ne yapsalar başarılı olamayacaklar. Bütün büyük şehirlerimizde, illerimizde de, onlar konuşacak, biz yapacağız, bunu göstererek iktidara geleceğiz. geliyor diyorum. Bu evlerin ev sahiplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere KİPTAŞ Genel Müdürümüze ve emeği geçen işçilerimize teşekkür ediyorum.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İşçisinden yönetimine, karar vericilerine kadar bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tekrar ailelerimize sormak istiyorum. Buraya güvenip katılanlar, kura çekerken beğenenlere Allah’tan niyaz ederim.” Çıkmasını dilerim. Kendisine sağlıklı, hayırlı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

olur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort