Haber

Yargıtay krizi: ‘MHP, AK Parti’ye operasyon yapacak güce ulaştı’

Gazeteci Alican Uludağ, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasının ardından ortaya çıkan anayasa yargısı krizinde AK Parti ile MHP arasında yaşanan çekişmeye dikkat çekti. Uludağ, “MHP adım adım AKP’yi kuşattı. Yargıtay örneğinde olduğu gibi yarın ortaklık sona erdiğinde AK Parti’ye operasyon başlatma yetkisine ulaştı.”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını tanımaması ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının Türkiye’deki yansımaları devam ediyor. Yargıtay’ın kararının ardından pek çok kişi, kararı “anayasaya darbe” ve “anayasal düzene darbe” olarak eleştirdi.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin çeşitli tezleri ve kulis bilgilerini paylaştı.

‘MHP, SARAY’DAKİ HAKLARI DESTEKLİYOR’

Uludağ, paylaşımında, “Yargıtay’ın Can Atalay kararına direnmesi, hükümet içinde bir iç savaşın başladığını gösteriyor. AKP/Saray’daki şahin kanat, olaylara daha ölçülü bakan kesimlere karşı güç kazanmaya çalışıyor. “MHP’nin desteklediği bu şahin kanadın Saray içinde de önemli klikleri var” dedi.

‘GERÇEK HEDEF GÖZETLENEN NUMAN’DIR’

Alican Uludağ, paylaşımına devam ederek, MHP’nin AK Parti’yi adım adım kuşattığını öne sürdü: “Yargıtay’ın TBMM’yi Atalay’ı görevden almadığı için eleştirmesinin asıl amacı Numan Kurtulmuş’tur. AKP Küme Lideri Yardımcısı Abdulhamit Gül, Hayati Yazıcı ve Faruk Çelik “Anayasal sınırlara ilişkin uyarı gibi isimlerle şahin kanadına tepki. Öte yandan CB Hukuk Politikaları Lideri Mehmet Uçum’un ‘Ulusal yargıdan yana tavır alın’ sözü ılımlılara bir mesajdır. MHP ise adım adım AKP’yi kuşattı.”

‘MHP, AKP’YE YÖNELİK OPERASYON YÖNETME GÜCÜNE EL VERDİ’

Alican Uludağ, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Ve yargı/emniyet bürokrasisi içindeki ekipleri aracılığıyla Yargıtay davasında olduğu gibi yarın katılım sona erdiğinde AKP’ye yönelik operasyon yapma yetkisine kavuştu. Erdoğan’ın Soylu ve Ali Yerlikaya’yı ataması buna yönelik bir saldırıdır. İktidar içindeki bu iç savaşta kimin eleneceği Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki krizin nasıl çözüleceğine bağlı.

Örneğin Yargıtay’ın anayasayı hiçe sayarak kararı tanımaması, son Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanlığı seçiminde İrfan Fidan’a karşı Zühtü Aslan’ın yeniden lider seçilmesine bir misillemedir. O seçimde Erdoğan Fidan’ı işaret etse de dönemin TBMM Başkanı Mustafa Şentop devreye girdi ve Arslan lehine lobi yaptı. O gün iktidardaki şahinler mağlup oldu.

“Anayasa Mahkemesi’ne direnen Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin 5 üyesi arasında, Yargıtay’a atandığında ‘Ben İstanbul grubunun temsilcisiyim’ diyen bir üye de var. eski terör odası.” (HABER MERKEZİ)

salpazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu