Yaşam

Kuru baklagiller nasıl pişirilir? Kuru baklagillerin faydalarını kaybetmemesi için ne yapılmalı?

Baklagiller yüksek miktarda protein ve mineral içerdikleri için temel besin kaynaklarımızdan biridir. Türk mutfağının hemen hemen her tanımında baş kahraman olarak karşımıza çıkarlar. kuru baklagillerİçerdiği yüksek protein miktarı nedeniyle ete en yakın besin kaynağıdır.

Fasulye, nohut, mercimek baklagil Yemeklerimizi pişirmek için fazla zamanımız olmadığı için marketlerden önceden pişirilmiş konserveleri tercih ediyoruz. Ancak lezzetini ve özelliklerini korumak için konserve yerine kuru baklagilleri tercih etmek gerekir.

kuru baklagiller Her ne kadar pişmesi uzun sürdüğü için tercih edilmese de yemeğin lezzetini büyük ölçüde arttırdığı için çabaya değer. İşte baklagilFaydalarını kaybetmeden adım adım yemek pişirmek Kuru baklagil pişirme rehberi

KURU BAKLİYAT PİŞİRME REHBERİ

Kuru Baklagiller Nasıl Islatılır?



Kuru baklagil pişirme rehberi
İlk adım ıslatmaktır. Tüm baklagil Pişirmeden önce bir süre soğuk suda bekletilmelidir. Bu yüzden baklagilAşağıdakilerden herhangi birini içeren bir yemek hazırlanacaksa buna önceden karar verilmelidir.

ıslatma işlemi baklagilYiyeceklerdeki nişasta ve lifleri uyandırır ve pişirmeden önce yumuşatır. kuru baklagiller Islanma süresi s; Mercimek ve bezelye çeşitleri için minimum 2 saatyabani fasulye çeşitleri için maksimum 24 saat Ortada değişir; Diğer tüm baklagillerin yaklaşık 12 saat soğuk suda bekletilmesi gerekir.

kuru baklagiller Ayrıca ıslatma aşamasında bekletilirken suyunu bir veya iki kez değiştirmeniz önerilir. Islatma süresi bittikten sonra akan suyun altında durulayıp, pişmek üzere tencereye aktarmanız yeterlidir.

Kuru Baklagiller Nasıl Pişirilir?



Kuru baklagil pişirme rehberi
Dünyadaki en değerli şey yıkayıp süzdüğünüz şeydir. baklagil Sebzeleri haşlarken soğuk ve tuzsuz su kullanmalısınız. Soğuk ve tuzsuz su ile baklagil Bunları ocağa alıp kaynatmaya başlayın. Yemek pişirirken suyunuz biterse ve soğuk suya değil suya ihtiyacınız varsa. Sıcak su eklemeye dikkat edin.

kuru baklagiller Yemekler pişmeden birkaç dakika önce tuz ekleyebilirsiniz. Bu aşamada eklenen tuz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

kuru baklagiller Baklagillere göre pişirmeniz gereken su miktarı değişir. Örneğin mercimekte kendi hacminin iki katı, fasulyede hacminin üç katı, nohutta kendi hacminin dört katıdır.

Kuru Baklagillerin Pişirme Süreleri



Kuru baklagil pişirme rehberi
Son adım pişirme sürelerini bilmektir. Tabi bu süre zarfında ıslanma süresi kadar. baklagilSümüklüböceklerin türüne göre değişir.

Nohutun yaklaşık 2 veya 3 saat pişmesi gerekirken, fasulye büyüklüğüne ve türüne göre 1 veya 2 saat, mercimek ise en fazla 40 dakikada pişecektir.

Ancak yine de en doğru sonucu anlamak için deneme yanılma tekniğini kullanmanız önerilir. kuru baklagillerYemeğin pişip pişmediğini anlamanın en iyi yolu tadına bakmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu